Aanvragen, upgraden of wijzigen eHerkenningsmiddel

Met een eHerkenningsmiddel heeft u één digitale sleutel waarmee u zich eenvoudig elektronisch kunt identificeren bij alle op eHerkenning aangesloten dienstverleners.
Een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en is niet overdraagbaar aan een andere gebruiker. Een gebruiker van een eherkenningsmiddel kan door een organisatie worden gemachtigd om namens deze organisatie te mogen handelen met één of meerdere dienstverleners. Bij de aanvraag van een middel worden één of meerdere machtigingen geregistreerd.
Aanvragen | Upgrade | Wijzigen | Opzeggen | Spoedprocedure

 

Profiteer nu van korting op de aanschaf van eHerkenningsmiddelen

De kortingen zijn reeds verwerkt in de tarieven. Deze actie is verlengd tot 31 december 2017

Vraag een eHerkenningsmiddel aan

Klik op één van onderstaande buttons om het eHerkenningsmiddel met het betrouwbaarheidsniveau van uw keuze aan te vragen. Voor het bepalen van het betrouwbaarheidsniveau van uw middel, is van belang om te weten voor welke diensten u het middel wil gaan gebruiken en wat het minimale betrouwbaarheidsniveau is dat door die diensten wordt vereist. Hier vindt u een overzicht van diensten en betrouwbaarheidsniveau’s.

Lees meer over de stappen en benodigde gegevens bij een aanvraag

Meer dan 10 middelen nodig? registreer dan gratis een machtigingbeheerder voor uw organisatie en profiteer van staffelkorting. Vanaf 10 middelen 10% korting, vanaf 25 middelen 15% korting. Indien u meer dan 50 middelen nodig heeft, neemt u dan contact op met Sales.

 

Voor een overzicht van het minimale betrouwbaarheidsniveau per dienstverlener, klik hier.

Bij de aanvraag van een eherkenningsmiddel niveau 2, 2+, 3 en 4 dient u minimaal één machtiging te registreren. U kunt bij de aanvraag desgewenst tot maximaal vijf machtigingen zonder meerkosten registreren. Het is tevens mogelijk om meer dan vijf machtigingen te registreren, tegen meerkosten.
Een eherkenningsmiddel niveau 1 is een uitzondering, aangezien deze een zogenaamde “alle” machtiging heeft, waardoor het gebruik van het middel niet tot specifieke Dienstverleners beperkt kan worden.

Uw aanvraag wordt binnen één tot drie werkdagen verwerkt, meer informatie.

Upgrade uw eHerkenningsmiddel naar een hoger betrouwbaarheidsniveau

Gebruikers die al beschikken over een eHerkenningsmiddel, kunnen dit middel upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau (2, 2+, 3 of 4). Klik op een van onderstaande buttons om uw eHerkenningsmiddel te upgraden naar het gewenste betrouwbaarheidsniveau. Voor een upgrade van een eherkenningsmiddel worden geen eenmalige kosten in rekening gebracht. Indien u kiest voor een looptijd van drie jaar , dan krijgt u het eerste jaar een korting van circa 65%. Kiest u voor een looptijd van vijf jaar , dan krijgt u het eerste jaar én het tweede jaar een korting van circa 65%. Voor het bepalen van het betrouwbaarheidsniveau van uw middel, is van belang om te weten voor welke diensten u het middel wil gaan gebruiken en wat het minimale betrouwbaarheidsniveau is dat door die diensten wordt vereist. Hier vind u een overzicht van diensten en betrouwbaarheidsniveau’s.
Uw aanvraag wordt binnen één tot drie werkdagen verwerkt, meer informatie.

 

Wijzigen gegevens in registratie eHerkenningsmiddel

U kunt een wijziging doorgeven voor de geregistreerde gegevens van uw eHerkenningsmiddelen, zoals (email)adres, gebruikersnaam en telefoonnummer. Klik op een van onderstaande buttons om een wijziging door te geven voor uw eHerkenningsmiddel op het betreffende betrouwbaarheidsniveau.

Let op: een eHerkenningsmiddel is persoonsgebonden en is niet overdraagbaar aan andere personen. Indien u een andere persoon gebruik wilt laten maken van eHerkenning, dan dient deze  persoon een eigen eHerkenning middel te gebruiken of aan te vragen.

Uw aanvraag wordt binnen één tot drie werkdagen verwerkt, meer informatie.

 

Uw eHerkenningsmiddel en daaraan gekoppelde machtigingen opzeggen

U kunt uw eHerkenningsmiddel desgewenst opzeggen. Bij het opzeggen van uw eHerkenningsmiddel worden tevens de aan dat middel gekoppelde machtigingen opgeheven. De machtigingbeheerders ontvangen van deze opheffing bericht. Uw aanvraag wordt binnen één tot drie werkdagen verwerkt, meer informatie.

 

Spoedprocedure

In dringende gevallen, kan desgewenst gebruik worden gemaakt van een spoedprocedure.
Stukken die correct zijn ingevuld en door KPN worden ontvangen voor 15:00 uur, worden gegarandeerd nog dezelfde dag behandeld. Om gebruik te maken van de spoedprocedure dient u contact op te nemen met de Servicedesk.

Voor eH1 zijn geen extra kosten verbonden aan de spoedprocedure.

Voor eH2, eH2+, eH3 en eH4 kunt u poststukken per express koerier laten bezorgen. De personen waarvoor een eH3 of eH4 middel wordt aangevraagd dienen zich persoonlijk te identificeren.
Voor een spoedaanvraag voor eH2, eH2+, eH3 of eH4 middelen hanteren wij een opslag van €25,- per aanvraag.