Veilig inloggen met eHerkenning

Als ondernemer of organisatie hebt u te maken met veel verschillende instanties.
Bijvoorbeeld voor het aanvragen van vergunningen, subsidies of verzekeringen. Hier bent u vaak de nodige tijd aan kwijt, wat uiteindelijk tot hogere kosten leidt. Met eHerkenning van KPN voorkomt u deze rompslomp.

Vraag nú eHerkenning
met korting aan

Wilt u als organisatie uw diensten aanbieden via eHerkenning? Lees dan verder over aansluiten op eHerkenning.

Eén veilige digitale sleutel

eHerkenning geeft u één veilige digitale sleutel voor het communiceren met verschillende instanties. Voor het aanvragen van subsidies, maar ook voor bijvoorbeeld de Berichtenbox op het Ondernemersplein of voor het deponeren van jaarrekeningen. De volledige lijst met aangesloten dienstverleners vindt u hier.

Wat zijn de voordelen van eHerkenning via KPN?

Veilig inloggen
Via eHerkenning wordt gecontroleerd of u daadwerkelijk bent wie u zegt dat u bent, en of u bevoegd bent om te handelen. Dat beschermt u tegen identiteitsfraude.

 Eén inlogmiddel
Met eHerkenning hebt u één veilige digitale sleutel voor zowel overheden als bedrijven. Hiermee voorkomt u dat u meerdere accounts moet aanmaken en
verschillende wachtwoorden moet onthouden.

 Tijd- en kostenbesparend
Door vergunningen, subsidies en andere tijdrovende zaken slim online te regelen, bespaart u tijd en geld.

 Online machtigen
Via machtigingen kunt u collega’s en externe partijen toestemming geven om namens u online te handelen. Via een ketenmachtiging kunt u
bijvoorbeeld uw externe accountant machtigen om uw jaarrekening te deponeren. KPN en partner CreAim zijn de enige aanbieders van deze online ketenmachtigen.

 Voorbereid op Europees inloggen
In meer dan 20 Europese landen maken burgers en bedrijven gebruik van een eID, een online identiteit. Deze eID’s zijn nu alleen in eigen land te gebruiken.
Dat verandert in 2018. Publieke organisaties moeten op dat moment burgers en bedrijven uit alle EU-landen kunnen identificeren aan de hand van hun nationale inlogmiddel.

 Strenge veiligheidseisen
KPN eHerkenningsmiddelen voldoen aan de strenge eisen van het afsprakenstelsel tussen de overheid en bedrijven en aan de hoogste EU beveiligingsnormen.