Stappenplan eerste keer inloggen

U heeft zojuist de gegevens van een eHerkenningsmiddel van KPN ontvangen. Met deze gegevens kunt u direct gaan inloggen.

Volgt u hiervoor de volgende stappen:

1)    Houd de bevestigingsmail en de SMS met uw wachtwoord bij de hand.

2)    Sluit alle openstaande internetpagina’s. Open daarna één nieuwe internetpagina en ga naar de website van de (overheids)dienstverlener waar u wilt inloggen. De meest gebruikte inlogpagina’s kunt u vinden via het overzicht van Aangesloten organisaties.  Voor bijvoorbeeld het aanvragen van een digitale VOG zoekt u op Justis of voor bijvoorbeeld het melden van uw dieren zoekt u op RVO.

3)    Op de website van de dienstverlener gaat u naar de betreffende pagina waar u de gewenste dienst kunt afnemen. Hier kunt u aangeven dat u wilt inloggen met eHerkenning.

4)    Kies voor inloggen met eHerkenning.

5)    U wordt nu doorgestuurd naar de inlogschermen van eHerkenning. Wij adviseren u om géén snelkoppeling/favoriet te maken van de inlogpagina, aangezien dit voor een foutmelding kan zorgen bij het inloggen. Volg nu verder de stappen op uw scherm en gebruik de gegevens die u via e-mail en SMS heeft ontvangen.

6)    Aan het einde van de stappen wordt u doorgestuurd naar de digitale omgeving van de betreffende dienstverlener. Dit betekent dat u succesvol bent ingelogd met uw eHerkenningsmiddel en dat u nu online uw zaken kunt afhandelen.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.