KvK Zelf deponeren jaarrekening

Online jaarrekening deponeren in bedrijfsklasse micro of klein met eHerkenning

Vanaf boekjaar 2016 is het verplicht voor bedrijven in de bedrijfsklasse micro en klein om de jaarrekening online te deponeren bij de KvK. Als u gebruik maakt van KvK Zelf deponeren jaarrekening, dan kunt u inloggen met eHerkenning. eHerkenning kan zowel door ondernemers als intermediairs worden gebruikt met KvK Zelf deponeren jaarrekening. Een eHerkenningsmiddel kan desgewenst worden gekoppeld aan meerdere rechtspersonen, meerdere diensten van dienstverleners. Intermediairs kunnen via eHerkenning gemachtigd worden om namens een ondernemer te handelen. Meer informatie

Vraag een eHerkenningsmiddel aan of upgrade uw eHerkenningsmiddel naar niveau eH2

Klik op onderstaande Aanvraag-button om een eHerkenningsmiddel aan te vragen dat geschikt is voor KvK Zelf deponeren jaarrekening.

Als u een reeds over eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1 beschikt, dan kunt u dit middel upgraden naar niveau 2. Klik op onderstaande Upgrade-button om uw eHerkenningsmiddel te upgraden naar het vereiste minimale betrouwbaarheidsniveau. Uw aanvraag wordt binnen één tot drie werkdagen verwerkt.

 

Overzicht stappen aanvraagproces eH2

1. Vul bovenstaand aanvraagformulier in
Klik op ‘aanvragen’ of ‘upgrade’ en vul de gevraagde gegevens is. Bij het tabblad machtigingen kunt u kiezen voor een onbeperkte machtiging voor diensten op niveau 2, of voor een specifieke machtiging op:
- Dienstverlener: KvK
- Dienst: Zelf deponeren jaarrekening

2. Ondertekenen en verzend het aanvraagformulier
Het ingevulde formulier dient ondertekend te worden door de bevoegd vertegenwoordiger of een machtigingenbeheerder van de opgegeven organisatie (de rechtspersoon namens wie u wilt deponeren) en verstuurd te worden naar KPN. Voor het KvK-uittrekstel is een afdruk van de optie “Inzien Uittreksel” op de website van de KvK voldoende.

3. Verwerking aanvraag en verstrekking eHerkenningsmiddel
Aanvragen worden op de dag van ontvangst door KPN gevalideerd. De gebruiker ontvangt een e-mail met de bevestiging van de gebruikersnaam én een sms met het initiële wachtwoord die de gebruiker, indien gewenst, zelf kan wijzigen.

Deponeren via intermediair

Zelf deponeren bij de KvK kan zowel door een ondernemer als door een intermediair worden gedaan. KvK Zelf deponeren is geschikt voor Intermediairs die jaarlijks een select aantal jaarrekeningen deponeren. Als u meerdere rechtspersonen heeft of (als intermediair) namens meerdere rechtspersonen deponeert, dan kunt dan meerdere rechtspersonen koppelen aan één eHerkenningsmiddel door middel van machtigen.Een machtiging is de autorisatie van een gebruiker met een eHerkenningsmiddel om namens een organisatie te mogen handelen met één of meerdere dienstverleners, op een specifiek betrouwbaarheidsniveau.  De KvK geeft aan dat het gebruik van ketenmachtigingen verplicht is voor fiscaal intermediairs , om namens klanten,
met eHerkenning, in te loggen op het KvK portaal Zelf deponeren.Een ondernemer registreert een (organisatie)ketenmachtiging op naam van een intermediair. De intermediair kan vervolgens een machtiging namens de ondernemer registreren op naam van een medewerker van de intermediair die eHerkenning gebruikt.
Wilt u gebruik maken van ketenmachtigingen? Neem dan contact op met de Servicedesk.

Spoedprocedure

In dringende gevallen, kan desgewenst gebruik worden gemaakt van een spoedprocedure.
Stukken die correct zijn ingevuld en door KPN worden ontvangen voor 15:00 uur, worden gegarandeerd nog dezelfde dag behandeld. Om gebruik te maken van de spoedprocedure dient u contact op te nemen met de Servicedesk.

U kunt poststukken per express koerier laten bezorgen.

Voor een spoedaanvraag hanteren wij een opslag van €25,- per middel.