Intentieovereenkomst gezamenlijk overstappen

Onlangs hebben zeven grote uitvoeringsorganisaties besloten om eHerkenning te introduceren. Zo hebben ondernemers op korte termijn nog maar één inlogmiddel nodig om online zaken te doen met de Belastingdienst, UWV, RDW, KvK, DUO, Gemeente Den Haag en RVO. Met hetzelfde eHerkenningsmiddel kunnen zij tevens terecht bij ruim 260 andere organisaties in de (semi-)publieke sector. De intentie-overeenkomst met een overzicht van de diensten die de zeven overheidsorganisaties aansluiten op eHerkenning vindt u terug op eHerkenning.nl/aangesloten.

Voor de zeven deelnemende organisaties betekent dit dat zij hun digitale dienstverlening op een hoger betrouwbaarheidsniveau toegankelijk kunnen maken voor bedrijven. Hiervoor hebben zij gezamenlijk gekozen voor het betrouwbaarheidsniveau EH3. Zij kunnen zo met nog meer zekerheid de online identiteit vaststellen van ondernemers. Hiernaast faseren zij op termijn hun eigen zakelijke inlogmiddelen uit. Dit levert efficiencywinst op, voor de betrokken organisaties en ondernemers in Nederland.

Deze samenwerking benadrukt dat eHerkenning dé digitale sleutel voor ondernemers is. Ook uw organisatie kan hiermee zijn voordeel doen door in de eerste helft van 2018 eHerkenning te introduceren. Uw organisatie profiteert hiermee direct van de media aandacht die de betrokken uitvoeringsorganisaties met ondersteuning van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in deze periode genereren. Ondernemers worden zo actief gewezen op de voordelen van het gebruik van eHerkenning wanneer zij hiermee bij een groeiend aantal organisaties terecht kunnen.

Door te kiezen voor de eerste helft van 2018 geeft u uw organisatie ook de ruimte om tijdig te voldoen aan de eIDAS-verordening. Met een aansluiting op een eHerkenningsmakelaar kunt u namelijk tevens Europese gebruikers online toegang verlenen.